torstai 27. elokuuta 2015

Kainuunkylän epikset

Eilen illalla meillä oli täällä Kainuunkylässä ihan ensimmäiset omat epikset! Olin suunnitellut kolme rataa, ja jopa testannutkin yhden niistä Ellan kanssa. Ella suoritti "hyppy+putki"-radan puhtaasti, ja olin tyytyväinen vaikeustasoon. Joskin mun ihanat aksailukaverit naljaili, ettei se tarkoita mitään jos Ella tekee puhtaan radan, rata saattaa muille olla silti liian vaikea. Tällä ekalla radalla lähtijöitä oli seitsemän, ja nollia tuli kuin tulikin kaksi! Kolmosissa kisaavat, valion arvoa tavoittelevat uudet tuttavuudet Piritta ja shelttipoika Pietari veivät luokassa voiton. Toisiksi tulivat Mari ja Ville myös hienolla nollalla.

Toinen rata sisälsi lisäksi kepit ja hieman ensimmäistä rataa vaativampia ohjauskuvioita. Tällä radalla oli samat osallistujat kuin edellisellä, mutta nyt ei kukaan saanut tehtyä nollaa. Melkein kaikilla oli jonkinlaisia ongelmia keppien kanssa. Laura ja Reino tekivät parhaan tuloksen ja voittivat luokan, viidellä virheellä muistaakseni.

Kolmannella radalla oli lisäksi kaikki kontaktit, eli a-este, keinu ja puomi. Tämä rata sisälsi enimmäkseen aika suoraviivaista vientiä, ja oli mielestäni selkeästi 1-luokan tasoinen. Tällä radalla koirakoille tuli virhepisteitä pitkälti sen takia että moni vei tarkoituksella koiran keinusta ohi, koska eivät olleet vielä harjoitelleet sitä tarpeeksi. Piritta ja Pietari voittivat tämänkin luokan.

Kaiken kaikkiaan tosi mukavaa oli kaikilla, ja oli mukava huomata että olin pystynyt suunnittelemaan ja toteuttamaan ihan toimivat radat! Tämä kokemus vahvisti sitä tunnetta että haluan ehdottomasti joskus tulevaisuudessa käydä tuomarikurssit ja toimia tuomarina virallisissa kilpailuissa. Tuomarikurssille pääsyyn vaaditaan ainakin että on kilpaillut itse kouluttamallaan koiralla 3-luokassa. Tähän pyrin Sulon kanssa.

Tänään en voinut rehunteon takia lähteä Pellon treeneihin, joten käväisin molempien murujen kanssa kentällä treenaamassa itsekseni. Ellan kanssa tein eilisen viimeistä rataa, se teki sitä ihan mallikkaasti. Tein leijeröintiä ja sylikäännöstä ja vahvistin kontakteilla pysymistä ensi sunnuntain kisoja ajatellen. Sulon kanssa tein lähtöä, jossa se pysyy jo älyttömän hyvin. Treenasin myös Sulon kanssa sylkkäriä, hyvin meni!

Sunnuntaina mennäänkin sitten Rovaniemelle, jossa on kaksi agirataa. Lähtö on aamusta jo heti kuuden jälkeen, jaiks! Kirjottelen sitten taas miten siellä meni. Ellalta terveisiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti