sunnuntai 23. elokuuta 2015

Takaaleikkauksia ja alkeisagilitya

Torstaina oltiin Pellon treeneissä. Otin molemmat koirat mukaan ajatuksena että Sulokin pääsee tekemään aksaa muuallakin kuin omalla kentällä. Harjoiteltiin takaaleikkauksia ja hypyille irtoamista. Ella meni hienosti. Aina jos tuli jokin virhe, korjasin omaa ohjausta, ja koira teki oikein. Ella on kyllä niin huippu opettaja, se ei anna mun virheitä anteeksi, mutta palkitsee kun muistan ohjata tarkasti. Sulon kanssa otettiin pelkkää lähtöä. Harjoiteltiin sitä, että se oikeasti (toisin kuin Ella) malttaa odottaa lähdössä, seuraa mun ohjausta eikä sählää. Ari neuvoi pitämään lelua ohjaavassa kädessä, ja se sopii Sulolle kyllä hyvin koska palkkautuu hyvin lelusta ja mielellään menee sen perässä. Käytän Ke-hu-leluja, ne on tosi käytännöllisiä ja tarkoituksenmukaisia, ja meidän koirat palkkautuu niillä hyvin. Olin loppujen lopuksi tosi tyytyväinen myös Suloon, ja Arilta saatiin kullanarvoisia neuvoja treenaamiseen.

Lauantaina pidin taas täällä Kainuunkylässä agilitytreenit mun omille koulutettaville. Otin teemaksi takaaleikkauksen ja persjätön. Laitoin putken loivalle kaarelle ja kolme hyppyä molempiin päihin. Tässä pikku radassa oli kolme kohtaa, joihin piti tehdä joko takaaleikkaus tai persjättö. Kaikki meni hienosti ja olin tosi tyytyväinen. Meillä oli kaksi uutta myös mukana, Fanni ekaa ja Piki toista kertaa. Tehtiin näiden noutajanarttujen kanssa lähtöä, ja Piki pääsi ottamaan jo kolmeakin hyppyä peräkkäin! Todella vauhdikkaita tapauksia ovat nämä molemmat uudet neidit, ja selvästi nauttivat kun pääsivät tekemään aksaa.

Ensi keskiviikkona meillä on ihan ensimmäiset omat epikset! Olen suunnitellut radat ja toimin tuomarina, itse en aio kisata. Jännä nähdä miten menee, tulen kertoilemaan sitten!


2 kommenttia:

  1. Ihana että Sulokin pääsi treenaamaan hallille, siitä tulee vielä kova menijä :)

    VastaaPoista
  2. Näin on, ja tosi hyvä että Ari sai mut kiinnittämään tarkkuuteen enemmän huomiota :)

    VastaaPoista