keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Keminmaan kisat

Edellisenä sunnuntaina oltiin taas Ellan kanssa kisoissa, tällä kertaa Keminmaassa. Ilma oli hirvein mahdollinen, vettä tuli lähes kaatamalla ja oli todella kylmä. Lisäksi kisojen aikataulu oli lähes tunnin myöhässä. Onneksi olin varannut Ellalle Back On Trackin mukaan. Se piti Ellan täysin kuivana vaikka ei olekaan varsinainen sadeloimi vaan talvimalli. Tyttö ei ollut silti mitenkään kovin innokas lähtemään lämmittelylenkille, mutta onneksi keli ei vaikuttanut sen intoon itse lajia kohtaan. Ella aksaisi luultavasti hyvällä sykkeellä vaikka mummoja sataisi taivaalta! Se on ehdottomasti paras harrastuskaveri ikinä!

Tuomarina oli Eija Berglund, jonka radoilla olin ollut kerran aiemminkin. Silloin agirata oli helppoakin helpompi ja hyppyrata erittäin vaativa. Nyt mentiin kaksi agirataa, joista ensimmäinen oli selvästi haastavampi. Siinä oli kepit heti kakkosena lähtöhypyn perään täysin suoralla linjalla, eikä me Ellan kanssa päästy puhtaasti niitä vaan otettiin siitä kaksi kieltoa. Kolmas kielto tuli muurilta, ja se oli taputeltu. No, aina ei voi onnistua.

Toinen rata oli helpomman oloinen, ja päätin ottaa siitä sen nollan. Rata sujuikin täysin puhtaasti keinulle asti, jonne tultiin pitkän hyppysuoran päätteeksi. Ellalla oli vauhti niin päällä ettei se saanut jarrutettua keinun alastulokontaktille ja otti komean lentokeinun. Siinä vaiheessa kun koira lentää taivaalla kuin päätön kana on hieman myöhäistä enää käskyttää. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta, ja karjaisin seis niin että se kuului varmasti Tornioon asti. On tietysti sanomattakin selvää ettei siitä enää ollut hyötyä. Noloina jatkettiin rata puhtaasti loppuun, ja otettiin luokkavoitto tuloksella 5 ja -9,jotain. Olin tosi yllättynyt että oltiin niin nopeita! Kyllä tuossa mummossa on potkua edelleen, kunhan vaan saadaan säädöt kohdilleen!

2 kommenttia: